Choco tort cu visine

O prajitura pentru cei care iubesc gustul ciocolatei. Filling-ul de visine din reteta aduce prospetime si un plus de savoare.   

RETETA 
Cantitati pentru o 2 torturi de ~1200 g

 1.    PREPARARE BLAT CU CIOCOLATA    
 CREDI CAKE CHOKOLADA   400  g 
 Oua                    140  g 
 Ulei           120  g
 Apa            90  ml
 Total                     650  g
•    Se mixeaza ingredientele 2 min. la viteza medie (cu paleta mixerului).
•    Compozitia obtinuta se toarna in 2 forme rotunde cu diametrul de aproximativ 18 cm.
•    Coacere: 170-180° C/30 min. 
     
 2.    PREPARARE  CREMA     
 CRELINE          262  g
 Zahar                  45  g
 Galbenus ou                  60  g
 Gelatina                 6  g
 CREDI FRUITS SOURCHERRY       100  g
 Aroma de vanilie  dupa gust
 Total                     473  g
•    Se aduce frisca lichida Creline la fierbere.
•    Se adauga galbenusurile batute in prealabil cu zaharul si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
•    La final se adauga gelatina hidratata in prealabil si vanilia si se lasa 10-15 min la racit, la temperatura camerei.
•    Compozitia obtinuta se toarna in forme rotunde cu diametrul de 15-16 cm impreuna cu umplutura de visine si se baga la congelator.
     
 3.    CREMA CIOCOLATA     
 CREDI FILLING COCOA  350  g
 CRELINE      600  g
 Total                         950  g
 •    Se amesteca Creline – batuta pe jumatate – cu crema de ciocolata temperata in prealabil.
     
4.    GLAZURA DE CIOCOLATA     
 CREDI DARK COATING  150  g
 CRELINE  75  g
 CREDI GLAZE NEUTRAL  225  g
 Gelatina      5  g
 Total      455  g
•    Se aduce Creline la fierbere, se adauga Credi Dark Coating si se amesteca pana la omogenizare.
•    Se adauga Credi Glaze Neutral si la final gelatina hidratata.
     
FINISARE
•    Se portioneaza blatul in doua parti egale.
•    Se aseaza primul blat la baza cercului apoi se aplica un strat subtire de crema de ciocolata.
•    Se aseaza crema de vanilie si visine congelata in prealabil, apoi al doilea blat si se umple cu crema pana la partea superioara a formei. Se lasa la rece pentru stabilizare.
•    Dupa racire se glazureaza si se decoreaza cu elemente de decor din ciocolata.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.