Croissant aperitiv cu malt si seminte

O reteta de croissante mai…”altfel”. Gustul de malt, fulgii de ovaz si semintele de in din Credi Dark dau produselor nu numai un aspect deosebit, dar si un gust aparte. 
Croissantele pot fi “imbogatite” cu cascaval si condimente.   
 

RETETA

 Faina tip 480         2000   g
 CREDI DARK  600  g 
 Drojdie  130  g
 Apa (rece)  ~1560  ml
 Total      4290  g
 SELECTA (30% raportat la aluat)  1287  g

 MOD DE LUCRU 
•    Amestecati in cuva malaxorului toate ingredientele, mai putin margarina.
•    Malaxare: 4 min lent + 6 min. rapid (malaxor spiral).
•    Temperatura aluatului: 20-22° C.
•    Divizati aluatul in bucati mai mici (1,5 – 2 kg) si modelati-le rotund.
•    Relaxare aluat: 10 min la rece, acoperit cu folie.
•    Turare aluat: 3 x 4 (in prealabil se pregatesc bucati de margarina care sa reprezinte 30% din masa fiecarei bucati de aluat pregatite anterior). Se dau primele 2 tururi, dupa care aluatul se lasa sa se odihneasca la rece (frigider) 20-30 min, acoperit cu folie de plastic. 
•    Inainte de ultimul tur se pot intinde pe foaia de aluat cascaval ras (mai uscat) si condimente (piper, boia etc.) dupa gust.  
•    Dupa ultimul tur se intinde foaia de aluat pana la o grosime de 3-3,5  mm. 
•    Se decupeaza triunghiuri de aluat pentru formarea croissantelor. 
•    Dospire finala: 30-32° C/50-60 min./75 % RH
•    Coacere: 200-210° C/12-15 min./putin abur la inceputul coacerii 




Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.