Croissant aperitiv multicereal

Premixul Credi Multicereal, bogat in seminte si cereale, poate fi folosit si la prepararea unor delicioase croissante aperitive. Imbogatite cu cascaval si cateva condimente alese cu grija, aceste croissante pot fi o alegere inspirata pentru orice moment al zilei. 

RETETA

 Faina tip 480              6000  g

 CREDI MULTICEREAL

 4000  g
 Sare  80  g
 Drojdie     500  g 
 Apa (rece)    ~5500  ml
 Total                        16000  g
 SELECTA (30% raportat la aluat)   4800  g

 MOD DE LUCRU 
•    Amestecati in cuva malaxorului toate ingredientele, mai putin margarina.
•    Malaxare: 4 min lent + 6 min. rapid (malaxor spiral).
•    Temperatura aluatului: 20-22° C.
•    Divizati aluatul in bucati mai mici (1,5 – 2 kg) si modelati-le rotund.
•    Relaxare aluat: 10 min la rece, acoperit cu folie.
•    Turare aluat: 3 x 4 (in prealabil se pregatesc bucati de margarina care sa reprezinte 30% din masa fiecarei bucati de aluat pregatite anterior). Se dau primele 2 tururi, dupa care aluatul se lasa sa se odihneasca la rece (frigider) 20-30 min, acoperit cu folie de plastic. 
•    Inainte de ultimul tur se pot intinde pe foaia de aluat  cascaval ras (mai uscat) si condimente (piper, boia etc.) dupa gust.  
•    Dupa ultimul tur se intinde foaia de aluat pana la o grosime de 3-3,5  mm. 
•    Se decupeaza triunghiuri de aluat pentru formarea croissantelor. 
•    Dospire finala: 30-32° C/50-60 min./75 % RH 
•    Coacere: 200-210° C/12-15 min./putin abur la inceputul coacerii 




Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.