Prajitura ardeleneasca

Blat fraged, crema fina de ciocolata si cafea, completate de un decor de bezea cu stafide.

Cantitati pentru o rama inalta cu dimensiunile 30x40 cm. 

1. PREPARARE BLAT    
CREDI FURSEC     200  g
 Oua 100  g
 Faina  550  g
 PATICREM    450  g
 Apa    250  ml
 Zahar  250  g
 Total 1540  g
•    Se bate margarina cu zaharul si ouale folosind paleta mixerului. 
•    Se adauga apa treptat, apoi premixul de fursec si faina. 
•    Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se intinde in tavi metalice de 30x40 cm. Pe unul din blaturi se intinde compozitia de bezea.
•    Se coace 20-25 min la 180° C.
     
2.  PREPARARE  BEZEA     
CREDI SUPER BEZEA 125  g
Zahar tos  125  g
Apa (50-70° C)     125  ml
 Stafide si alune  200  g
Total 575  g
•    Se mixeaza apa, zaharul si premixul pentru bezea 5 min la viteza mare. Se adauga stafidele si alunele, apoi se intinde compozitia pe un blat.
 
3.    PREPARARE CREMA GANAJ    
 CREDI FILLING COCOA 300  g
 CRELINE 300  g
 PATICREM  100  g
 Alcool (esenta cognac)  20  ml
 Total 720  g
•    Se incalzeste crema vegetala Creline cu margarina Paticrem, se adauga Credi Filling Cocoa si se omogenizeaza.
     
4.    PREPARARE CREMA CAFEA    
 CREDI FILLING COFFEE 350  g
 CRELINE 350  g
 Total 700  g
•    Se spumeaza crema vegetala Creline pe jumatate, se adauga Credi Filling Coffee si se continua spumarea.
     
FINISARE
•    Se aseaza primul blatul simplu in rama metalica. 
•    Se intinde crema ganaj calda pe suprafata blatului si se lasa la rece pentru a se intari.
•    Se intinde crema de cafea si se monteaza blatul cu bezea. Se lasa la rece pana a doua zi. Se portioneaza.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.