1. PREPARARE BLAT CIOCOLATA | ||
CREDI CAKE CHOKOLADA | 400 | g |
Oua | 140 | g |
Ulei | 120 | g |
Apa | 90 | g |
Total | 750 | g |
• Se mixează ingredientele 2 min. la viteză medie (cu paleta mixerului). • Compoziția obținută se întinde pe tavă tapetată cu hârtie în grosime de 0,5 cm. • Coacere: 170-180° C/15 min. |
||
2. PREPARARE CREMA | ||
CRELINE | 70 | g |
Zahar | 50 | g |
Galbenus ou | 100 | g |
CHOCOFINE DARK 55% | 210 | g |
CRELINE (semi-batuta) | 370 | g |
Total | 800 | g |
• Se aduce frișca lichidă Creline la fierbere. Se adaugă gălbenușurile bătute în prealabil cu zahărul, se lasă pe foc până la aprox. 80°C. • Se adaugă ciocolata încălzită și se omogenizează. Se încorporează treptat frișca semi-bătută. |
||
3. PREPARARE CREMA | ||
CHOCOFINE WHITE | 150 | g |
Apa | 125 | g |
CREDI FOND NEUTRAL | 70 | g |
CRELINE | 400 | g |
Zmeura | ||
Total | 845 | g |
• Se dizolvă Credi Fond Neutral în apa caldă. • Se adaugă ciocolata topită și se omogenizează. Se încorporează frișca bătută. |
||
4. GLAZURA CIOCOLATA | ||
CHOCOFINE MILK | 150 | g |
CRELINE | 75 | g |
CREDI GLAZE NEUTRAL | 225 | g |
Gelatina | 5 | g |
Total | 455 | g |
• Se aduce Creline la fierbere, se adaugă Chocofine Milk și se amestecă până la omogenizare. • Se adaugă Credi Glaze Neutral și la final gelatina hidratată. |
||
FINISARE • Se pregătesc forme cilindrice cu diametrul de aproximativ 7-8 cm şi înălţimea de 4-5 cm. La bază se aşează câte un capac din foaia de ruladă. • Se toarnă crema de ciocolată albă și se presară zmeură. Se toarnă crema de ciocolată neagră și se lasă câteva ore la rece. • După răcire, prăjiturile se scot din formă, se glazurează și se decorează cu elemente decor din ciocolată cu lapte. |
Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.