Prajitura Florentina

Gust fin de caramel si ciocolata

RETETA

1. PREPARARE BLAT CIOCOLATA    
 CREDI CAKE CHOKOLADA  400  g
 Ulei  120  g
 Apa  90  ml
 Oua (la temperatura camerei) 140  g
 Total  650  g
•    Se mixeaza ingredientele 2 min. la viteza medie (cu paleta mixerului).
•    Compozitia obtinuta se intinde pe tava tapetata cu hartie in grosine de 1 cm.
•    Coacere: 170-180° C/30 min.  
     
2.  PREPARARE  CREMA     
CRELINE 262  g
Zahar  45  g
Galbenus ou 60  g
Gelatina  6  g
CREDI FILLINGS - TOFFEE FILLING 150  g
Total 540  g
•    Se aduce frisca lichida Creline la fierbere.
•    Se adauga galbenusurile batute in prealabil cu zaharul si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba.
•    La final se adauga gelatina hidratata in prealabil, crema de caramel si se lasa 10-15 min la racit, la temperatura camerei.
•    Compozitia obtinuta se toarna in forme rotunde cu diametrul de 15-16 cm si se lasa la congelator 1 ora.
     
3. PREPARARE CREMA  

 

 Lapte   250  ml
 Galbenus   50  g
 Zahar    40  g
 CREDI COCOA FILLING  340  g
 CRELINE   340  g
 Gelatina  15  g
 Total  1035  g
 •    Se fierbe laptele, se adauga galbenusul batut cu zaharul si se continua fierberea pana la temperatura de 85° C. 
•    Compozitia se lasa la temperat 5-10 min.
•    In compozitia temperata se adauga pe rand gelatina incalzita, crema de ciocolata topita si frisca semi-batuta.
     
 4. GLAZURA DE CIOCOLATA    
 CREDI DARK COATING  150  g
 CRELINE  75  g
 CREDI NEUTRAL GLAZE   225  g
 Gelatina  5  g
 Total   455  g
 •    Se aduce Creline la fierbere, se adauga Credi Dark Coating si se amesteca pana la omogenizare.
•    Se adauga Credi Glaze Neutral si la final gelatina hidratata.
 
 FINISARE 
•    Se portioneaza blatul in doua parti egale.
•    Se aseaza primul blat la baza cercului, apoi se aplica un strat subtire de crema de ciocolata.
•    Se aseaza crema de caramel congelata in prealabil, apoi al doilea blat si se umple cu crema pana la partea superioara a formei. Se lasa la rece pentru stabilizare.
•    Dupa racire se glazureaza cu CREDI COCOA GLAZE sau glazura de ciocolata realizata cu ajutorul CREDI DARK COATING si se decoreaza cu elemente de decor din alune caramelizate.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.