Prajitura ungureasca

Blat inedit de cookies cu ciocolata, crema cu gust racoritor de iaurt, umplutura de fructe de padure si bucatele de bezea la decor.

RETETA
Cantitati pentru o rama inalta cu dimensiunile 30 x 40 cm. 

1.  PREPARARE BLAT CU CIOCOLATA     
 CREDI COOKIES CHOCOLATE 750  g
 Oua   150  g
 PATICREM     340  g
 Apa    150  ml
 Zahar     150  g
Total 1540  g
•    Se bate margarina cu zaharul si ouale folosind paleta mixerului. 
•    Se adauga apa treptat, apoi premixul cu ciocolata. 
•    Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale si se intinde in tavi metalice de 30x40 cm.
•    Se coace 20-25 min la 180° C.
 
2.    PREPARARE CREMA    
KREM NAPOLEON YOGHURT     500  g
 Apa 1000  ml
 CRELINE  200  g
Total 1700  g
•    Se mixeaza pudra instant si apa 3-4 min la viteza mare si se adauga frisca batuta in prealabil.
     
 3.   PREPARARE BEZEA    
 CREDI SUPER BEZEA 50  g
 Zahar  50  g
 Apa (50-70° C) 50  ml
 Migdale 75  g
 Total  225  g
•    Se mixeaza apa, zaharul si premixul pentru bezea 5 min la viteza mare. Se adauga migdalele si se toarna pe tava tapetata cu hartie sub forma unor fitiluri.
•    Se coace 35 min la 140° C.
     
FINISARE
•    Se aseaza primul blat cu ciocolata in rama metalica. 
•    Se intinde un strat subtire de umplutura de fructe pe toata suprafata blatului.
•    Se intinde crema de iaurt si se monteaza al doilea blat. Se lasa la rece 2-3 ore.
•    Se intinde restul de umplutura de fructe pe suprafata prajiturii, se portioneaza si se finiseaza cu bucati de bezea presarate pe toata suprafata.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.