Prajitura Violeta

Va propune o combinatie interesanta de arome: 
•    de unt, data de blatul fin  
•    de ciocolata si frisca, din crema 
•    de visine racoroase, adusa de filling-ul de fructe  


RETETA 
Cantitati pentru o rama inalta cu dimensiunile 60 x 40 cm.

 1.    PREPARARE BLAT    
 CREDI BUTTER CAKE 1250
 Oua   435  g
 Ulei  375  g
 Apa   280  ml
 Total    2340  g
 •    Se pun in cuva mixerului ingredientele fluide, apoi premixul. Se mixeaza lent, cu ajutorul paletei, timp de maxim 2 min. pana se obtine o pasta omogena. 
•    Compozitia se toarna intr-o tava 60x40 cm. 
•    Coacere: 170-180° C/30-40 min.
     
 2.    PREPARARE  CREMA     
MISS KONGO  600  g
CRELINE  1800  g
 Total    2400   g
 •    Se bate frisca in prealabil, dar numai pe jumatate (nu are consistenta maxima obtinuta prin batere).
•    Se adauga frisca peste filling-ul Miss Congo si se amesteca usor pana la omogenizare completa.
     
 3.    PREPARARE GEL FRUCTE      
 CREDI FRUITS SOUR CHERRY  2000
 Apa    1500
 Zahar  300 g
 CREDIGEL INSTANT          200 g
 Total                 4000 g
•    Filling-ul de visine cu apa se pun pe foc. Se amesteca incontinuu cu telul pana cand amestecul incepe sa fiarba. 
•    in acest moment se adauga in ploaie Credigel Instant amestecat in prealabil cu zaharul din reteta. 
•    Se omogenizeaza in continuare si se lasa sa mai fiarba 1-2 min.
     
FINISARE 
•    Blatul racit se aseaza intr-o rama de 60x40 cm. 
•    Peste blat se toarna gelul de fructe fierbinte si se lasa sa se raceasca la temperature camerei 30-60 min. Va gelifica destul de repede. 
•    Se finiseaza prin intinderea cremei peste toata suprafata gelului de fructe si decorare dupa preferinta.  



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.