Prajitura Nocciola

Prajitura Nocciola

 

1. PREPARARE BLAT MIGDALE    
MACAROON PASTE 250  g
Albus ou 60  g
Zahar pudra 40  g
Fulgi cocos  50  g
Total 400  g
•    Se mixeaza ingredientele 1min. la viteza medie.
•    Compozitia obtinuta se intinde pe tava tapetata cu hartie.
•    Coacere: 170° C/10-12 minute.
     
2.    PREPARARE MOUSSE NOCIOLA    
Lapte 175  g
Galbenus 40  g
Zahar 35  g
CREMENTO NOCCIOLA   250  g
CRELINE 250  g
Apa  40  g
Gelatina 10  g
Total   800  g
•    Se fierbe laptele, se adauga galbenusul batut cu zaharul si se continua incalzirea pana la temperatura de 85° C (compozitia incepe sa faca bule).
•    Compozitia se lasa la temperat 5-10 minute temperatura camerei).
•    In compozitia temperata se adauga pe rand gelatina (hidratata in prealabil) incalzita, ciocolata topita si frisca semi-batuta.
     
3. PREPARARE CROQUANT CIOCOLATA    
CREMENTO NOCCIOLA 150  g
CREDICAU MILK  35  g
Fulgi porumb       50  g
Total 235  g

•    Se topesc ciocolata si crema de alune si se adauga fulgii de porumb usor zdrobiti.

     
4. GLAZURA CIOCOLATA    
CREDICAU MILK 300  g
Glucoza  50  g
Apa  20  g
Gelatina  5  g
Total   400  g
•    Se fierbe laptele cu glucoza.
•    Se adauga ciocolata, se omogenizeaza si se adauga gelatina hidratata in prealabil si topita.
     
FINISARE
•    Se pregatesc forme semisferice de silicon.
•    Se toarna mousse-ul de alune pana aproape de marginea superioara a formelor.
•    Se presara crema crocanta peste mousse si se lasa cateva ore la congelator.
•    Dupa congelare se scot din forme, se glazureaza si se aseaza pe capace din blatul cu migdale (decupate la acelasi diametru)
•    Se decoreaza cu elemente decor realizate din Credi Dark Coating si Credi White Coating.

 




Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.