1. PREPARARE BLAT MIGDALE | ||
MACAROON PASTE | 250 | g |
Albus ou | 60 | g |
Zahar pudra | 40 | g |
Fulgi cocos | 50 | g |
Total | 400 | g |
• Se mixeaza ingredientele 1min. la viteza medie. • Compozitia obtinuta se intinde pe tava tapetata cu hartie. • Coacere: 170° C/10-12 minute. |
||
2. PREPARARE MOUSSE NOCIOLA | ||
Lapte | 175 | g |
Galbenus | 40 | g |
Zahar | 35 | g |
CREMENTO NOCCIOLA | 250 | g |
CRELINE | 250 | g |
Apa | 40 | g |
Gelatina | 10 | g |
Total | 800 | g |
• Se fierbe laptele, se adauga galbenusul batut cu zaharul si se continua incalzirea pana la temperatura de 85° C (compozitia incepe sa faca bule). • Compozitia se lasa la temperat 5-10 minute temperatura camerei). • In compozitia temperata se adauga pe rand gelatina (hidratata in prealabil) incalzita, ciocolata topita si frisca semi-batuta. |
||
3. PREPARARE CROQUANT CIOCOLATA | ||
CREMENTO NOCCIOLA | 150 | g |
CREDICAU MILK | 35 | g |
Fulgi porumb | 50 | g |
Total | 235 | g |
• Se topesc ciocolata si crema de alune si se adauga fulgii de porumb usor zdrobiti. |
||
4. GLAZURA CIOCOLATA | ||
CREDICAU MILK | 300 | g |
Glucoza | 50 | g |
Apa | 20 | g |
Gelatina | 5 | g |
Total | 400 | g |
• Se fierbe laptele cu glucoza. • Se adauga ciocolata, se omogenizeaza si se adauga gelatina hidratata in prealabil si topita. |
||
FINISARE • Se pregatesc forme semisferice de silicon. • Se toarna mousse-ul de alune pana aproape de marginea superioara a formelor. • Se presara crema crocanta peste mousse si se lasa cateva ore la congelator. • Dupa congelare se scot din forme, se glazureaza si se aseaza pe capace din blatul cu migdale (decupate la acelasi diametru) • Se decoreaza cu elemente decor realizate din Credi Dark Coating si Credi White Coating. |
Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.