Prajitura Profiterol

Prajitura Profiterol

 

1. PREPARARE BLAT CIOCOLATA    
CREDI CAKE CHOCOLADA 250  g
Oua 90  g
Ulei 100  g
Apa 60  g
Total 500  g
•    Se pun in cuva mixerului ingredientele fluide, apoi premixul. Se mixeaza lent, cu ajutorul paletei, timp de maxim 2 min. pana se obtine o pasta omogena.
•    Compozitia se toarna in tava de 60x40 cm.
•    Coacere: 170° C/20 min.
     
2. PREPARARE CREMA VANILIE    
KREM NAPOLEON 80  g
Apa 200  g
CREDI FOND NEUTRAL 100  g
Apa calduta 160  g
CRELINE 500  g
CREDICAU WHITE 300  g
Aroma Vanilie                   
Total 1340  g
•    Se dizolva fondul neutral in cele 160 g apa calduta.
•    Se adauga crema de vanilie obtinuta din Krem Napoleon si 200 g apa, ciocolata Credicau White topita si se amesteca pana la obtinerea unei creme omogene.
•    Se incorporeaza treptat frisca semi-batuta si se paleteaza pana la omogenizare.
     
3. PREPARARE CHOUX    
CREDI CHOUX 100  g
Apa (55-60° C) 150  g
Total 250  g
•    Se mixeaza ingredientele 4-5 min la viteza medie.
•    Compozitia obtinuta se toarna cu duiul sub forma unor semi-sfere mici.
•    Se coace 25 min la 180-190° C.
     
4. GANAJ CIOCOLATA    
CREMENTO SACHER 150  g
CRELINE 150  g
Total 300  g
•    Se fierbe frisca lichida si se amesteca cu crema de ciocolata.    
     
5. CREMA DECOR    
CREMENTO SACHER 150  g
CRELINE 150  g
Total 300  g
•    Se bate frisca si se amesteca cu crema de ciocolata temperata.    
     

5. FINISARE
•    Se pregatesc forme cilindrice.
•    Se decupeaza capace rotunde din blatul de ciocolata.
•    Se aplica un strat de crema pe partile laterale ale formelor.
•    Se aseaza choux-ul umplut cu ganaj de ciocolata si se aplica restul de crema de vanilie pana la umplerea totala a formelor. Se lasa cateva ore la refrigerat.
•    Se decoreaza cu crema de ciocolata si elemente decor din CREDI WHITE COATING.




Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.