Tort Bolero

Combinatia ideala: ciocolata si cafea!

RETETA
Cantitati pentru 2 torturi de ~ 1 kg

1.    PREPARARE BLAT CIOCOLATA        
CREDI CAKE CHOKOLADA    400  g
Oua 140  g
Ulei 120  g
Apa 90  ml
Total 650  g
•   Se mixeaza ingredientele 2 min. la viteza medie (cu paleta mixerului).
•    Compozitia obtinuta se toarna in 2 forme rotunde cu diametrul de aproximativ 18 cm.
•    Coacere: 170-180° C/30 min.  
 
 2.    PREPARARE CREMA 
 CRELINE 262  g
 Zahar 45  g
 Galbenus  60  g
 Gelatina   6  g
 CREDI FILLINGS - COFFEE FILLING  150  g
 Total     540  g
•    Se aduce frisca lichida Creline la fierbere.
•    Se adauga galbenusurile batute in prealabil cu zaharul si se lasa pe foc pana cand amestecul incepe sa fiarba.
•    La final se adauga gelatina hidratata in prealabil, filling-ul de cafea si se lasa 10-15 min. la racit la temperatura camerei.
•    Compozitia obtinuta se toarna in forme rotunde cu diametrul de 15-16 cm si se lasa la congelator 1 ora.
 
 3.    PREPARARE CREMA CACAO
 Lapte              250  ml
 Galbenus    50  g
 Zahar  40  g
 CREDI COCOA FILLING  340  g
 CRELINE    340  g
 Gelatina   15  g
 Total  1035  g
•    Se fierbe laptele, se adauga galbenusul batut cu zaharul si se continua fierberea pana la temperatura de 85° C. 
•    Compozitia se lasa la temperat 5-10 min.
•    Se adauga pe rand gelatina incalzita, crema de cacao topita si frisca semi-batuta.
     
 FINISARE 
•    Se portioneaza blatul in doua parti egale.
•    Se aseaza primul blat la baza cercului, apoi se aplica un strat subtire de crema de cacao.
•    Se aseaza crema de cafea congelata, apoi al doilea blat si se umple cu crema pana la partea superioara a formei. Se lasa la rece pentru stabilizare.
•    Dupa racire se glazureaza cu CREDI COCOA GLAZE si se decoreaza cu elemente de decor din ciocolata CREDI DARK COATING.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.