Tort caramel si lamaie

 1.    PREPARARE BLAT    
 CREDI CREAMY CAKE    200  g 
 Oua (la temperatura camerei)  70  g 
 Ulei  60  g
 Apă  30  g
 Total    360  g
 • Se mixeaza ingredientele 2 min. la viteza medie (cu paleta mixerului).
 • Compozitia se toarna intr-un cerc metalic cu Ø 18 cm.
 • Coacere: 170-180° C/25-30 min.
     
  2. PREPARARE CREMA LAMAIE    
 Lapte       75  ml
 Galbenusuri    30  g 
 Oua  5  g
 Zahar  20  g
 CREDI FOND NEUTRAL  18  g
 Unt    30  g
 CREDI LEMON COATING  50  g
 Banane  100  g
 Total  338   g
 • Se incalzeste laptele amestecat cu o mica parte din zahar. 
 • Se bat galbenusurile cu restul de zahar. 
 • Se adauga ouale batute peste laptele fiert si se continua incalzirea, amestecand continuu pana ce compozitia atinge temperatura de 85° C. Se adauga Credi Fond Neutral si se amesteca pana la dizolvarea acestuia.
 • Se lasa sa se raceasca pana la 40° C, cand se adaugă untul.
     
 3. PREPARARE CREMA CARAMEL    
 CREDI FILLING CARAMEL  130   g
 CRELINE  200   g
  Total  330  g
 •    Se bate frisca si se amesteca cu baza de caramel.    
     
 FINISARE    
 • Se porționeaza blatul in doua parti egale.
 • Se monteaza o felie in interiorul cercului metalic.
 • Se torna crema de lamaie, se presara felii de banana pe toata suprafata si se lasa cateva minute la frigider.
 • Se monteaza a doua felie de blat, se toarna crema de caramel pana la terminatia cercului.
 • Se lasa la racit cateva ore.
 • După racire se finiseaza cu CREDI GLAZE NEUTRAL/CARAMEL, fructe și figurine dinCREDI DARK/LEMON COATING.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.