O combinatie interesanta de arome:
• de unt, data de blatul fin
• de ciocolata si frisca, din crema
• de visine racoroase, adusa de filling-ul de fructe
RETETA
Cantitati pentru o rama inalta cu dimensiunile 60 x 40 cm.
1. PREPARARE BLAT | ||
CREDI BUTTER CAKE | 1250 | g |
Oua | 435 | g |
Ulei | 375 | g |
Apa | 280 | ml |
Total | 2340 | g |
• Se mixeaza ingredientele cu paleta mixerului 2 min. la viteza medie. • Compozitia se toarna in interiorul unei tavi de copt. Se coace 20-25 min la 170-180° C. |
||
2. PREPARARE CREMA | ||
CREDI FILLING COCOA | 800 | g |
CRELINE | 1600 | g |
Total | 2400 | g |
• Se adauga Credi Filling Cocoa (usor temperat) peste frisca semi-batuta si se continua spumarea pana cand crema capata o textura suficient de ferma. | ||
3. PREPARARE GEL FRUCTE | ||
CREDI FRUITS SOUR CHERRY | 1500 | g |
Apa | 1125 | ml |
Zahar | 225 | g |
CREDIGEL INSTANT | 150 | g |
Total | 3000 | g |
• Se fierbe apa impreuna cu umplutura de visine. • Se adauga Credigel Instant amestecat in prealabil cu zaharul. • Se omogenizeaza si se lasa sa mai fiarba 1-2 min. |
||
3. GLAZURA DE CIOCOLATA | ||
CREDI DARK COATING | 75 | g |
CRELINE | 37 | g |
CREDI GLAZE NEUTRAL | 112 | g |
Gelatina | 2-3 | g |
Total | 227 | g |
• Se aduce Creline la fierbere, se adauga Credi Dark Coating si se amesteca pana la omogenizare. • Se adauga Credi Glaze Neutral si la final gelatina hidratata. |
||
FINISARE • Se aseaza blatul de unt in rama metalica. • Se toarna compozitia de fructe fierbinte si se lasa la temperatura camerei 30-60 min pentru temperare. • Se intinde crema de ciocolata peste jeleul de fructe racit si se lasa la frigider 1-2 ore. • Dupa racire se aplica un strat subtire de glazura ciocolata deasupra, se portioneaza si se decoreaza cu fructe si decoruri din ciocolata. |
Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.