Tort cu ciocolata si capsune

RETETA

1.    PREPARARE BLAT CIOCOLATA     1000  g
CREDI CAKE CHOKOLADA    400  g
Oua 140  g
Ulei 120  g
Apa 90  ml
Total 650  g
•   Se mixeaza ingredientele 2 min. la viteza medie (cu paleta mixerului).
•    Compozitia obtinuta se toarna in 2 forme rotunde cu diametrul de aproximativ 18 cm. 
•    Coacere: 170-180° C/30 min.  
 
 2.    PREPARARE CREMA 
 KREM NAPOLEON  100  g
 Apa   220  ml
 CRELINE    150  g
 CREDI FILLING COCOA   230  g
 Total     700  g
•    Se mixeaza KREM NAPOLEON cu apa 3-4 min la viteza mare.
•    Se incorporeaza frisca batuta si se adauga crema de ciocolata topita.
 
 3.    PREPARARE CREMA CAPSUNE
 CREDI BAVAROIS NEUTRAL  90  g
 Apa  160  g
 CREDI STRAWBERRY COATING    40  g
 CRELINE      450  g
 Total  780  g
•    Se dizolva fondul neutral in apa calduta si se adauga ciocolata cu capsune topita.
•    Se incorporeaza frisca semibatuta treptat si se amesteca pana la omogenizare.
 
 4.    GLAZURA DE CAPSUNE     
 CREDI STRAWBERRY COATING  180  g
 CRELINE  75  g
 CREDI NEUTRAL GLAZE  220   g
 Gelatina    5  g
 Total  455  g
 •    Se aduce frisca la punctul de fierbere, se adauga Credi Strawberry Coating si se amesteca pana la omogenizare.
•    Se adauga Credi Neutral Glaze si la final gelatina hidratata.
     
 FINISARE 
•    Se portioneaza blatul in doua parti egale.
•    Se aseaza primul blat la baza cercului si se aplica un strat de crema de ciocolata.
•    Se aseaza al doilea blat si se umple cu crema de capsune pana la partea superioara a formei. Se lasa la rece pentru stabilizare.
•    Dupa racire se glazureaza cu glazura de capsune si se decoreaza cu elemente de decor din ciocolata si cu fructe.



Domenii de aplicabilitate



Categorii produse



Newsletter

Aboneaza-te la newsletter daca doresti sa fii la curent cu informatii despre Orkla Foods Romania, produsele si promotiile noastre.